Nyheter

Charter, kungahus och kärringar

Politiker, charterresenärer och kungahuset är några som får sin släng av sleven av Goingerevyn. Kärringarna är givetvis tillbaka. I går var det genrep på revyn "Maktgalen going" inför kvällens premiär.
Nyheter • Publicerad 7 januari 2011
Kärringarna Kerstin Hansson, Susanne Persson Lundkvist och snicksnackar på bänken om politik och krämpor. Kerstin Hansson, Susanne P.L. Cecilia Nilsson Lena Pearson
Kärringarna Kerstin Hansson, Susanne Persson Lundkvist och snicksnackar på bänken om politik och krämpor. Kerstin Hansson, Susanne P.L. Cecilia Nilsson Lena PearsonFoto: 
Herrbaletten är ett av Goingerevyns stående inslag.
Herrbaletten är ett av Goingerevyns stående inslag.Foto: 
Populärt inslag Kärringarna Kerstin Hansson, Susanne Persson Lundkvist och snicksnackar på bänken om politik och krämpor.
Populärt inslag Kärringarna Kerstin Hansson, Susanne Persson Lundkvist och snicksnackar på bänken om politik och krämpor.Foto: 
Chefen (Lena Pearson) övertalar en av sina anställda (Magnus Haraldsson) att börja med yoga.
Chefen (Lena Pearson) övertalar en av sina anställda (Magnus Haraldsson) att börja med yoga.Foto: 

I Folkets hus var det i går full fart på och bakom scenen. Det enda som saknades var publiken, men det var tillräckligt mycket publik för att gänget i Goingerevyn skulle kunna få ett omdöme om genrepet.

– Det gick precis som ett genrep ska gå. Vi hade lite publik. Man är lite trött på att leverera roliga skämt och klä sig roligt utan att få feedback. De skrattade mycket gott, berömde oss och så gjorde vi lite små missar, men nu är vi taggade inför morgondagen, sa Susanne Persson Lundkvist efter genomfört genrep i går kväll.

Hon står på scen i flera sketcher och har skrivit huvuddelen av sketcherna och låttexterna, men hon har också tagit hjälp av John Haraldsson. Bland annat blir det en återblick på 60-talet och en sketch om livet för kungahuset efter bröllopet.

– Det handlar lite mer om kommunen och politiken i år, men sen kör vi en del säkra roliga grejer, kärringarna återkommer varje år. Folk frågar efter dem. Vi har vår berömda herrbalett, vilket är mycket sällsynt.

Med ett valår i backspegeln har det varit tacksamt med sketchidéer.

– Det är lite därför vi kallar revyn "Maktgalen going", men om man ska vara ärlig är politikerna i Östra Göinge ganska snälla. Vi är förskonade från de stora skandalerna.

– Sen är det fortfarande så att Goingerevyn inte domineras av inhemska saker, vare sig av politik eller andra grejer.

I kärntruppen på scenen är det tidigare kända namn som Magnus Haraldsson, Cecilia Nilsson, Peter Nilsson, Lena Pearson, Kerstin och Calle Hansson samt dansarna Frida Nilsson och Andreas Lundström. Ny i gänget är Ole Gustavsson. Musiken framförs av Seppo Ihme, Niklas Ohlsson, Johannes Haraldsson och nyeatrummisen Göte Färm.

Nu väntar elva föreställningar under fredagar och lördagar i januari.

Det är ganska mycket jobb bakom, så det ska bli kul när det kommer i gång, säger Susanne Persson Lundkvist.

Marcus Haraldsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.