Nyheter

Ny styrelse efterlyses

Det blir nu upp till andelsägarna för Sibbhults folkets hus, att avgöra framtiden för huset vid den extra stämman 13 februari.
Nyheter • Publicerad 28 januari 2012
Folkets hus i Sibbhult.
Folkets hus i Sibbhult.Foto: 

– Styrelsen kommer att ställa sina platser till förfogande och andelsägarna får ta ställning om att föreningen ska byta namn, säger Magdalena Hasselqvist som är representanter för Sveriges Folkets hus och parker.

Hon var med vid det möte som hölls i Sibbhults folkets hus med olika föreningar för drygt en vecka sedan. Några av föreningarna visade intresse för att vara med och driva Sibbhults Folkets hus i framtiden.

– Men villkoret var att man bytte namn, säger Magdalena Hasselqvist.

Hon tycker inte att det spelar någon större roll om man vill byta namn. Föreningen måste ju ändå vara medlem i Riksorganisationen för Folkets hus och parker, om man vill kunna digitalisera bion och få tillgång till Metropolitan i framtiden.

Vill man gå ur eller byta till någon annan form av organisation så är det upp till den nya styrelsen.

Andelsägarna i Sibbhults Folkets hus är föreningar, privatpersoner och företagare i byn samt fackliga organisationer. De som betalt sin avgift för 2011 är de som har rösträtt på stämman.

– Sedan hoppas jag att alla som vill vara med i en ny styrelse kommer och förklarar det på stämman, säger Hasselqvist.

– Man behöver inte vara andelsägare för att gå med i nya styrelsen.

– Andelar kan man teckna sig för sedan, för 2012.

Magdalena Hasselqvist hyser också hopp om att någon ur gamla styrelsen kan tänka sig att ingå i en ny konstellation.

– Det underlättar det fortsatta styrelsearbetet.

Hur många andelsägare som det finns i Sibbhults Folkets hus är osäkert. Det är endast föreningen själv som har de uppgifterna, och nuvarande styrelse har gjort klart att man inte vill ge svar på några frågor eller kommentera sitt ställningstagande att, alla ställa sina platser till förfogande.

De hänvisar istället till ett kort uttalande som Kristianstadsbladet skrev om i gårdagens tidning.

Maria Sällberg
Marie-Louise Lindell
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.