Nyheter

Stort intresse för studier kvällstid

Det blev succé när första kvällskursen hölls i förra veckan på Stenforsaskolan. Att lära sig mer om sociala medier lockade. – Det rasslade in anmälningar sista veckan, säger Andreas Hügard.
Nyheter • Publicerad 17 januari 2012

Kristianstadsbladet har tidigare presenterat satsningen på fristående kurser kvällstid på Stenforsaskolan. Under våren blir det kurser i bland annat fotografering, barnolycksfall inklusive första hjälpen och släktforskning.

I onsdags var det premiär. Sociala medier stod i fokus.

– Fram till veckan då kursen skulle hållas fanns sju, åtta anmälningar så vi började planera därefter. I början av förra veckan steg det till 18, då började vi bli lite darriga och oroliga för att vi inte skulle få plats. När det steg till 27 anmälningar fick vi tänka om. Till slut landade vi på ett 40-tal och det känns jättebra, säger Andreas Hügard på Stenforsaskolan.

Kursdeltagarna fick en introduktion i vad sociala medier är. Bland annat Wikipedia, bloggar, Twitter, Youtube, Spotify, Facebook och Skype hanns med.

– Det var mycket frågor och förundran. Det här var bara en snabb inblick. Vi gjorde intresselistor där folk fick anmäla sitt intresse för uppföljningskurser, säger Hügard.

Många namn plitades ned och som det ser ut nu kan det bli uppföljningskurser i till exempel hur man använder Skype, Facebook, bloggar och en grundkurs i data.

Eventuellt kan det bli kursstart redan i vår om det finns möjlighet i schemat. Tankar finns också på att anordna kurser i exempelvis språk, ekonomi och kost.

– Vi vill ha tvära kast mellan ämnena. Vi har en stor bredd bland lärarnas kunskaper och kurserna ska rikta sig till olika målgrupper så att många kan ta del av dem.

Nästa kvällskurs hålls den 25 januari då man kan få mer information om mobiltelefoni och bredband.

INTERNAL INTERNAL
Emma Ståhl
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.