Nyheter

Enter Shikari bjuder på stor upplevelse

”This is your workout for the weekend”. Enter Shikari håller publik såväl som funktionärer aktiva när de äntrar Siestas stora scen på lördagskvällen. Faktum är att scenarbetarna är uppe och springer på scen så ofta att man skulle kunna missta dem för bandmedlemmar.
Nyheter • Publicerad 1 juni 2008

Redan i första låten är halva bandet uppe och klättrar i bygget och spelar gitarr 3-4 meter över publiken. Enter Shikari är fullständigt galna, men visar att gränsen mellan galenskap och genialitet är hårfin. För fy fan vilken upplevelse det här är. Deras nyskapande hardcore har med all rätt blivit hajpad världen över.

Stenhårda gitarrer varvar lugnt plock och skrik övergår till skönsång med jämna mellanrum.

I bakgrunden ligger hela tiden en smittande, nästan irriterande elektronikaloop med ett beat som samspelar med bandets utmärkta trummis. Samtidigt är de så otroligt charmiga på scen.

De dansar och skämtar och bjuder till och med på en inspelning på mobilen från gårdagen då en tjej lärde dem säga "Slicka mina tår" på svenska. Det är bara att kapitulera, jag är kär i ett hardcoreband.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.