Nyheter

José González (Siesta, 31/5)

Publiken har det inte lätt idag. De som samlats för att få se José González denna eftermiddag får trängas i ökenlandskap med gassande sol om de inte varit ute i god tid och fått en plats i den sällsynta skuggan.
Nyheter • Publicerad 31 maj 2008
José González på Siesta. Bild: Annica Jönsson
José González på Siesta. Bild: Annica JönssonFoto: 

Och om det inte vore tillräckligt så hittar jag inte ett enda ställe där jag kan lyssna utan att störas från två av de andra scenerna eller störas av det allt för höga ljudet från hans annars så smekande gitarr.

Hur som helst skapas inte den mysiga stämning som krävs för att en artist som González ska kunna nå ut med sina små akustiska alster som till större delen består av hans röst och gitarr. En stor äng mitt på dagen eller ljuset av månen och stjärnorna när dagen slår över till natt hade kanske hjälpt honom på traven.

Josés insats under lördagens konsert var dock stabil. Ännu en dag på jobbet helt enkelt.

Det är inte hans fel att magin saknas idag, men samtidigt måste frågetecken skapas när konsertens mest bejublade låt är en cover.

Johan Persson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.