Nyheter

Efter Mona Sahlin

Än är det för tidigt att spå valresultatet, därför känns det märkligt att ett par tunga Socialdemokrater tycks ha tagit ut nederlaget i förskott.
Nyheter • Publicerad 31 augusti 2010

Göran Perssons uppmaning i förra veckan om att partiet måste skärpa sig har tagit skruv. Inte så få verkar väga in ett visst mått av skadeglädje från den förre partiordföranden.

Nu kritiserar tidigare näringsministern Björn Rosengren (S) det rödgröna samarbetet. Och så spekulerar han om Mona Sahlins framtid: "Jag tror knappast att hon leder en valrörelse till", svarar hon på frågan från Aftonbladet om vad som händer vid en valförlust.

Det är ett nog så riktigt konstaterande. Men i politiken är det ett brott mot kutymen. Att kritisera den egna partiledaren kort före ett val, eller att spekulera i hennes avgång ökar inte precis attraktiviteten: De som gillar Sahlin blir modstulna, de som ogillar henne blir ännu mindre motiverade att lyfta från sofflocket.

Jonas Duveborn
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.