Nyheter

Mördades ute i skogen

Polisen misstänker att den 31-årige familjefadern tvingades gå ut i skogen innan han kallblodigt mördades. På skärtorsdagen hittades hans kropp mitt i skogen i Bönhult, mellan Huaröd och Hörby, bara några hundra meter från Kristianstads kommun.
Nyheter • Publicerad 30 mars 2013
Sannolikt tvingades mannen själv gå till mordplatsen.
Sannolikt tvingades mannen själv gå till mordplatsen.Foto: Peo Möller / Photomedia

Det var i januari som den 31-årige familjefadern anmäldes försvunnen. Polisen fick snabbt indikationer på att det inte var fråga om ett frivilligt försvinnande och den fjärde februari hittades hans totalt urbrunna bil på en p-plats utanför Snogeröd.

Det stärkte naturligtvis brottsmisstankarna, men polisen har inte haft något direkt att gå på. Därför har ingen skallgång ordnats.

På skärtorsdagen kom så beskedet att en död människa hittats. Kenth Persson är spaningsledare på länskriminalen och är extremt hemlighetsfull.

– Jag kan i princip inte säga något annat än att en person hittats avliden och att vi misstänker att ett brott begåtts, förklarar han när Ystads allehanda når honom.

Kroppen var mycket illa åtgången och först gick det inte att avgöra om det var en man eller kvinna.

På långfredagen gick polisen ut med att det är mycket sannolikt att den döda kroppen är 31-åringen. Bland annat hade kroppen samma kläder som 31-åringen hade på sig då han försvann.

Vid den rättsmedicinska undersökningen kommer man att 100-procentigt fastställa identiteten.

Polisen misstänker att mannen kidnappades i sitt hem i Landskrona och under vapentvång tvingades åka till platsen mellan Huaröd och Hörby, där han nu hittats. Fyndplatsen ligger mycket otillgängligt och enligt personer som varit på platsen är det omöjligt att köra dit. Det är så långt från närmaste bilväg att det är mycket osannolikt att kroppen ska ha burits dit. Istället har mannen sannolikt gått med sina mördare till skogen, där de dödade honom och sedan körde iväg i hans bil. Troligen var målet att förstöra alla spår då de eldade upp den på parkeringsplatsen.

Lisa Kronnoje@kristianstadsbladet.se
Anders G Bergquist
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.