Nyheter

Arcade Fire: The Suburbs

Arcade Fire ger sig ut i förorten. Inte miljonprogramsområdena utan den uppåtsträvande medelklassens likformiga villasamhällen.
Nyheter • Publicerad 4 augusti 2010
Arcade Fire. bild: Eric Kanye
Arcade Fire. bild: Eric KanyeFoto: 
Arcade Fire bär den kanadensiska fanan.
Arcade Fire bär den kanadensiska fanan.Foto: 
Arcade Fire. Bild: Eric Kanye
Arcade Fire. Bild: Eric KanyeFoto: 
Arcade Fires frontpar Win Butler och Règine Chassagne. Bild: Marcus Erixson/SVD/Scanpix
Arcade Fires frontpar Win Butler och Règine Chassagne. Bild: Marcus Erixson/SVD/ScanpixFoto: 

Vet inte om det är så att äkta paret Win Butler och Régine Chassagne reflekterar kring nya egna upplevelser eller helt enkelt gör upp med sin historia.

Att den kanadensiska indierockens fanbärare har en mer komplex syn på tillvaron än flertalet kollegor bevisades redan på den starka debuten "Funeral"; ett antal bandet närstående personer gick bort på kort tid, vilket kom att prägla den kreativa processen.

"The Suburbs" framstår till en början som lite anonym och grå. Inga yviga rörelser. Diskret kanske. Efterhand formar sig dock materialet till något mer konkret och greppbart. "Wasted hours" är ett bra exempel. Ett återhållet, närmast simpelt komp. Men man förstår att Win menar allvar då han sjunger om ändlösa gator och frihetslängtande barn i skolbussar.

Arcade Fire har karaktär. En egen identitet. "The Suburbs" befäster deras position som ett av samtidens mest relevanta indierockband.

Christer Paulstrup
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.