Annons
Nyheter

Cassus: Cassus

Cassus uppmärksammades på dessa sidor i samband med fjolårets Tivolirock. Känslan då, av ett band med en tydlig idé och en inneboende potential, bekräftas nu på den nordostskånska kvartettens självbetitlade debut-cd.
Nyheter • Publicerad 2 november 2011

Det bandet själva benämner dödsblues kan i andra termer beskrivas som nyfiken rock med känsla för både utlevande buller och bång, småvridna inpass såväl som mer introverta passager.

Cassus har till del avkodat Queens Of The Stone Age, studerat materialet för att sen sätta ihop det igen efter eget huvud. Livefavoriten ”Frustration” är ett bra exempel. Länkar till mer klassisk 70-tals hårdrock à la Black Sabbath hörs i ”Freaks”. Och de tvära vändningarna i ”Rubashov” är svåra att motstå.

Cassus gillar att utforska, vända och vrida på riff och rytmer, tar gärna en omväg i jakten på nya upplevelser. Helt enkelt kreativt och synnerligen uppfriskande.

INTERNAL INTERNAL
Christer Paulstrup
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons