Nyheter

Crippled Black Phoenix: A Love Of Shared Disasters

Nyheter • Publicerad 8 maj 2007

ROCK

Crippled Black Phoenix

A Love Of Shared Disasters

(Invada/Border)

Musik som färdas. Musik att färdas i. Crippled Black Phoenix släpper en debut av det mastigare slaget. På vinyl, ett fullmatat dubbelalbum. Som cd, 76 minuter "slow-burning sound" som det heter i presspapperna.

Benar vi upp det här finner vi strax intressanta kopplingar. Bolaget Invada drivs av Geoff Barrow, motorn i Portishead. Albumet har även spelats in i Bristol. Men CBP är inte trip hop i den nya tiden. Faktum är att man bereds omedelbara bekymmer då det kommer till att försöka kategorisera CBP. Det vilar något förrädiskt och drömskt över alltihop. Vart för de mig? Vill jag följa med?

Känslan av undertryckt energi som ligger och vibrerar mellan raderna är påtaglig. Men CBP håller huvudet kallt ända till plattans sista minut då eruptionen är ett faktum. En spjutspetsvass Mogwai-gitarr fräter sönder ljudbilden. Spännande, givande och uppfriskande annorlunda.

Christer Paulstrup

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.