Nyheter

Death Cab For Cutie: Narrow Stars

Förra albumet "Plans" innebar det verkliga genombrottet för amerikanska Death Cab For Cutie. Miljonen sålda ex bara i USA. Det har gått tre år sedan sist, och det verkar som om DCFC passar på att ge sina nytillkomna fans en lektion. En resa in i gruppens mer sinnliga domäner.
Nyheter • Publicerad 13 maj 2008
Death Cab For Cutie. Bild: Warner
Death Cab For Cutie. Bild: WarnerFoto: 

Att lägga åtta minuter och tjugofemsekunder långa "I Will Possess Your Heart" redan som andra låt är en tydlig signal: "Vi tänker inte stryka mainstreampubliken medhårs".

Den med sinne för musik blir inte besviken. När Ben Gibbards välljudande stämma kommer in efter mer än fyra minuters fantastiskt lättflygande gitarr och piano-klingande poppsykedelia med alternativrocksmak är man redan såld.

Gitarristen Chris Walla har producerat. Soundet vill dig väl. DCFC framstår mer och mer som sin generations svar på R.E.M.. "Long Division" är ett måste.

Och även om spår som "Talking Bird" drar ner farten, vinner DCFC i längden.

Christer Paulstrup
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.