Nyheter

Diverse artister: A Tribute To Joni Mitchell

Nyheter • Publicerad 15 maj 2007

TRIBUTE

Diverse artister

A Tribute To Joni Mitchell

(Nonesuch/Warner)

Hyllningsplattor är i regel något av det tråkigaste som finns. Det är faktiskt sällan de tillför ett smack i sak. Anledningen är givetvis den att uppdraget, initiativet, ofta kommer utifrån. Ett bolag får för sig att det är dags att hylla en artist. Processen rullar igång och andra artister med två dagars studiotid över ser sig smickrade av frågan och ställer givetvis upp med ett bidrag.

"A Tribute To Joni Mitchell" är därför att betrakta som ett undantag. Vi hör Björk göra en strålande version av "The Boho Dance". Elvis Costello myser sig igenom "Edith and the Kingpin". Caetano Velos Brazil-rytmiska "Dreamland" får det att gunga glatt. Och så vidare. Ständigt med en förståelse för originalet i stilfull korsbefruktning med coverartistens egna signum. Annie Lennox, Emmylou Harris, Prince och James Taylor hjälper alla till att höja tributfenomenets status. En hyllning som håller.

Christer Paulstrup

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.