Nyheter

Dolores O'Riordan: Are you listening?

Nyheter • Publicerad 15 maj 2007
Dolores.
Dolores.Foto: 

POP/ROCK

Dolores O'Riordan

Are you listening?

(Sequel Records)

Inser att den har saknats mig. Rösten. Som återuppstått från de djupa irländska vidderna. Rösten som tillhör Dolores O'Riordan, mer känd som sångerskan i The Cranberries. Den speciella dialekten, det där galet gälla vejlandet som hon hämtar liksom inifrån skallbenet, allt känns igen även på hennes solodebut.

Resultatet hade kunnat kännas menlöst, särskilt som hon rör sig i det överfulla rockrummet på gränsen till pop, på gränsen till hård rock, där Idolstjärnor och andra tar sin del av utrymmet. Men Dolores har kvar sin passion och lyckas överraska på flera av låtarna. "In the garden" är fantastisk, "Human spirit" bryter av i sin enkelhet. Dolores har själv skrivit och producerat alla låtar, och även om hon befinner sig på samma breddgrad som Cranberries har hon en helt egen longitud.

Åsa Carlsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.