Nyheter

Elias Orkester: Elias Orkester

Nätt, snällt, välspelat och välsjunget. Lokala löftet Elias Orkester, bestående av låtskrivaren, sångaren och gitarristen Elias Bjerstedt och körande basisten Samuel Johansson, har redan gjort sig bemärkta då man nådde riksfinalen i Ung Kultur Möts 2007. Fullt förståeligt då denna duo har en tydlig idé och en stilsäker framtoning.
Nyheter • Publicerad 6 maj 2008

Musiken stammar från amerikansk singer/songwriter-tradition. 60-talet känns nära. Gissar att namn som Bob Dylan, Townes Van Zandt och säkert också Leonard Cohen finns på inspirationslistan.

Problemet här är annars ganska uppenbart - det är svårt att vara personlig i en av traditioner nedtyngd genre. Tror kanske inte heller att det är det Elias Orkester vill. Man verkar nöja sig bra med att bara finnas och verka där i.

Som första steg är denna åttaspårsdebut trots allt riktigt lovande.

Christer Paulstrup
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.