Nyheter

Hanna Turi: Some old tapes

För två år sedan prisades hon i Musik Direkt. Nu kommer debutplattan, en ovanligt stark och mogen sådan. Välproducerad av Daniel Beckman, välsjungen av Hanna själv och nästan som uppdelad i två delar.
Nyheter • Publicerad 26 januari 2011
Hanna Turi. Bild: Malin Sydne
Hanna Turi. Bild: Malin SydneFoto: 

Först de melodiösare låtarna, där en bekant känsla smyger sig in, som om hon bär influenser från Belinda Carlisle via Tori Amos till Regina Spektor med sig, för att på senare halvan bli mer okonventionell och så där lagom utflippad att man fortfarande hittar en rytm och lagom trygg spänning, till att avsluta i tyst lugn där hon briljerar i "Turn it to life".

Kristianstadsaktuella Hanna Turi (Biljardkompaniet 16 februari) får ibland in en countryklagan i rösten, ibland låter hon som en vuxen Amy Diamond och även om det är långt ifrån nydanande så är det jämnt, fyllt av liv och starkt självklart.

Åsa Carlsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.