Nyheter

ISSHAI: Rage N’ Fury

Fullängdsdebuten ”Rage N’ Fury” svänger riktigt bra. ”Wish I Went 2 College” är en partylåt svår att motstå. Citatet ”I’m still standin here ain’t I” (gruppnamnet ISSHAI) vävs in på flera låtar. Ett signum. Snyggt.
Nyheter • Publicerad 18 januari 2012
Isshai.Foto: Tommy Svensson
Isshai.Foto: Tommy SvenssonFoto: Tommy Svensson

”Rage N’ Fury”, som släpptes digitalt av Kristianstad/Hässleholmsakten i november, bådar gott inför framtiden. Vi har två rappare med bra flow som har hittat sina uttryck. Ett fint fundament att bygga på. ”Ain’t I” är en låt där Probelito och Damian visar hur bra deras röster funkar ihop.

ISSHAI har landat skivkontrakt i USA med Black Line Records och enligt uppgift ska killarna spela in fyra plattor på plats och få lite hjälp med beats. Det är nog bra.

För svagheterna på ”Rage N’ Fury” ligger i att den är musikaliskt ojämn, produktionen är bitvis för tunn. ”Gettin’ drunk” är alldeles för syntig, den saknar ett tungt basbeat och arméramsorna går bort. ”Get Up & Get Lose” är ingen dålig låt, men det är enerverande att samplingen (med sång) tar plats även under rappen.

Ett par objektiva öron kan mycket väl rätta till detta och få till ett tätare och tyngre sound.

INTERNAL INTERNAL
Roger Bing
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.