Nyheter

Jeff Buckley: So Real Song's From Jeff Buckley

Nyheter • Publicerad 29 maj 2007

SAMLING

Jeff Buckley

So Real Song's From Jeff Buckley

(Legacy/Sony BMG)

Denna recension skrivs den 29 maj 2007, på dagen tio år efter Jeff Buckleys tragiska död i en drunkningsolycka. Mississippi-floden svalde honom och ryckte därmed bort en av vår tids stora musikbegåvningar. Ett enda ynka studioalbum hann släppas under Jeffs levnad. Så är också "Grace" (1995) ett oomtvistligt bevis för hans talang.

Som son till folksångaren Tim Buckley ärvde han en uppsättning gyllene stämband. Men Jeff var även en vass och påtagligt kreativ gitarrist. Som låtskrivare sökte han sig mot det intensiva och innerliga.

Denna samling bjuder inga stora nyheter för fansen. Det är givetvis svårt att vidga bilden när materialet i grunden är så pass begränsat. Postuma albumet "Sketches (For My Sweetheart The Drunk)" och "Grace" är det som finns och vad man behöver. Men visst, "So Real Song's" kan säkert fungera som snabbguide för den nyfikne. Rekommenderas.

Christer Paulstrup

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.