Nyheter

Johnny Dowd: A Drunkards Masterpiece

60-årige Johnny Dowd, flyttkarlen som mitt i livet sadlade om och blev heltidsmusiker, väljer att hylla 70-talet med ett konceptalbum. Musikaliskt är dock det mesta sig likt.
Nyheter • Publicerad 25 mars 2008

Det vilar en känsla av mystik och spänning över Dowds låtar. Inte minst B3-orgeln i spår som "Random Thoughts" hjälper till som stämningsskapare. Den ger samtidigt dessa inspelningar - tänkta att framföras i ett svep live - ett moget sound.

Men fallgroparna är många. Plötsligt trillar bandet ner i ostyrig kakofoni. Eller ett meditativt jammande. Eller en medvetet inkorrekt blues.

Hårtslående trummisen Brian Wilson (!) har en framträdande plats i ljudbilden. Dowd själv knarrar fram sina skrönor som bara han kan. Med den rösten är han odjuret, inte minst när skönsjungande Kim Sherwood-Caso träder in i handlingen.

Christer Paulstrup

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.