Nyheter

Kids On TV: Mixing Business With Pleasure

Nyheter • Publicerad 8 maj 2007

ELEKTROPOP

Kids On TV

Mixing Business With Pleasure

(chicks On Speed/Border)

Den kanadensiska electropopens svar på Village People. Ja, Torontogänget Kids On TV gör ingen hemlighet av sin sexuella läggning. Likt flera andra framgångsrika landsmän och kvinnor just nu ser medlemmarna i Kids On TV det snarare som en tillgång att inte verka i ett heteronormativt samanhang. Rufus Wainwright, Hidden Cameras, Peaches, Stars är några kollegor och vänner på samma planhalva.

Kids On TV gillar att ha kul. Det hörs i musiken som är ett gytter av sprudlande infall. Tunga rytmer blandas lekande lätt med små elektroniska melodifigurer. I "We Don't Have To Take Our Clothes Off" sjunger kören som vore den dirigerad av Jens Lekman. En synnerligen rättfram text om bögprostitution ger "Breakdance Hunx" en extra udd. Asfräck låt som dessutom dyker upp i en mixad version med Boy George som gäst.

Christer Paulstrup

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.