Nyheter

Linkin Park: Minutes To Midnight

Nyheter • Publicerad 15 maj 2007
Linkin Park.
Linkin Park.Foto: 

NU METAL

Linkin Park

Minutes To Midnight

(Warner)

Har haft vissa förhoppningar på den här plattan. Linkin Park inlåsta i en studio i 18 månader med Rick Rubin i producentstolen, en typ av maratonliknande arbetsprocess som idémässigt tangerar sådant Metallica och Korn genomlevt med framgång. Tvivelsutan är Los Angeles-bandet ett av 2000-talets mest framgångsrika. Med en kompakt ljudbild, någorlunda insiktsfulla texter och en förfinad grungedynamik nyttjad in absurdum (inga mellanlägen, antingen av eller på) kan man komma långt.

Tyvärr är problemet desamma som tidigare. LP saknar förmåga att gå utanför sin egen, vid det här laget mer än nötta, låtskrivarformel. Upplevelsen av att ständigt återhöra samma sång är påtaglig. Visst, "Shadow Of The Day" är ett skamlöst, men lyckat, försök att göra en U2; LP har här fått till en "With Or Without You"-replika av rang. Och "In Between" är en ganska söt ballad. Men i stort tuggar det på tomgång.

Christer Paulstrup

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.