Nyheter

Mats Bergmans: Jubileum

Nyheter • Publicerad 11 december 2007

DANSBAND

Mats Bergmans

Jubileum

(Mariann/Warner)

Mats Bergmans är ett av de band som kämpar i den översta delen av dansbandstoppen. Frågan är till och med om det inte är Nyköpingsbandet som just nu står för den allra bästa dansmusiken? Snackar vi traditionell dansmusik så är mitt svar ja, men fram till Lasse Stefanz tuffare countrysound når dom inte, ännu ...

Med nya jubileumsplattan som speglar deras 20 år i branschen befäster man sin topplacering och bjuder på rent örongodis för dig som gillar dansmusik. Tio nyskrivna låtar och ytterligare tjugo gamla godingar ger minst sagt valuta för pengarna.

Att räkna upp favoriter är svårt, men bland de gamla spåren är det "Om änglar finns" och "Lika kär nu som då" som känns riktigt fräscha även i dag. Jonas Näslunds "Broken hearted" är bäst av de nya, en härlig countryballad som sätter sig direkt.

Ska du bara ha en enda cd i skivsamlingen för hemmadanskvällen, så är det inte helt fel att satsa slantarna på "Jubileum".

Tommy Svensson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.