Annons
Nyheter

Mattias Hellberg: High In The Lowlands

Mattias Hellberg som vi känner från samarbeten med TSOOL-keyboardisten Martin Hederos och Nicke Anderson i The Solution gör musik som är lätt att gilla men svårare att tycka om.
Nyheter • Publicerad 2 november 2011
Foto: 
Foto: 

Två sekunder in i öppnande ”Black cloud man” har redan Neil Young tittat in genom dörren och viftat med en påse tidigt 70-talsgodis. ”Oh no” upplevs som ett lätt maskerat omtag av Dolly Partons ”Jolene”.

Och så där fortsätter det. I en övervägande akustisk tradition ger singer/songwritern Mattias Hellberg sin syn på saken. Musiken på ”High in the Lowlands” är summan av sina influenser. Men inte mycket mer. Genuint, ja. Uppriktigt, ja. Spännande, nja.

Inget fel på en låt som ”Blue”. Felet är att man tänker Low och inte Hellberg. Kanske lite orättvist att Hellberg nu hamnar i skottgluggen. Men det känns som det krävs mer för att sticka ut i genren.

INTERNAL INTERNAL
Christer Paulstrup
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons