Nyheter

Moonspell: Night Eternal

Den som är ute efter glad och positiv sommarpop kan sluta läsa nu. Men om du vill ersätta försommarsolen med ett svart hål, hälla gift i rabatten och asfaltera blomsterängar så kan Moonspells nya skiva ackompanjera arbetet.
Nyheter • Publicerad 20 maj 2008
Moonspell.
Moonspell.Foto: 

För det är tungt och tätt mörker som rullar fram, emellanåt nästan påträngande intensivt. Det growlas och trummas närmast seismografiskt i "Night eternal" eller "Moon in mercury" när man förmedlar sitt uppmuntrande ursinne.

Singelspåret "Scorpion flower", en duett med Anneke van Giersbergen, är i sig en maffig mördarballad som i sammanhanget framstår sockersöt. Men mitt i mullret blänker små klara nyanserna till, uppenbara först efter en stund, skapade av snygg klaviaturinblandning bland stengitarrerna. Detta lyfter skivan till något större än bara ett slamrande åskväder.

Jakob Dahlin
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.