Nyheter

Neil Diamond: Home Before Dark

Producenten Rick Rubin fortsätter sin mission. Att damma av artister med gott renommé men med karriärer i stå ha visat sig vara en fruktbar idé. Först Johnny Cash och serien "American recordings". Nu andra släppet med Neil Diamond.
Nyheter • Publicerad 13 maj 2008

Föregångaren "12 Songs" blev en framgångsrik återkomst för en musiker som hade sin storhetstid som låtskrivare och artist från slutet av 1960-talet fram till mitten 1970-talet. Mest känd av Diamonds tidiga låtar är kanske "Girl, you"ll be a woman soon", senare upplockad av Tarrantino till "Pulp Fiction".

"Home Before Dark" rymmer inga kioskvältarhits, men väl en habil samling nyskrina sånger. Den akustiska gitarren och Diamonds röst dominerar. Rubin har jagat det rena anslaget. Duetten "Another Day (That Time Forgot)" i par med Natalie Maines från Dixie Chicks lyfter sig över mängden.

Christer Paulstrup
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.