Nyheter

Nick Cave And The Bad Seeds: Dig, Lazarus, Dig!!!

Medan Nick Cave och merparten av The Bad Seeds ägnar sig åt att stöta fram titelspåret löper en svischande, gnisslande, stökande elgitarr amok. Helt avskild från resten av låten tycks den ha fått ett bryt långt därbak i ljudbilden. Ingen verkar ta notis. Den får sköta sitt. Strängstöket fortsätter i "Today's Lesson".
Nyheter • Publicerad 4 mars 2008
Nick Cave. Bild: Scanpix
Nick Cave. Bild: ScanpixFoto: 

Klart är att Nick Cave är trött på det förväntade. Han har magasinerat flygeln. Pianoballaderna har tagit semester. Precis som på "Grinderman"-plattan där Cave hängde på sig gitarren och fann nya ingångar som låtskrivare, testar han här lite nya grepp. Utan att för den skull falla utanför sin egen ram.

Suggestiva "Night Of The Lotus Eaters" och hitmässiga Velvet Underground- pastischen "More News From Nowhere" tacklar snyggt in lyssnaren i hörnet. Annat andas en direkthet, fart och intensitet vi knappt hört från Cave sedan tidigt 80-tal.

Så lätt att digga Cave, digga!!!

Christer Paulstrup

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.