Nyheter

Ozzy Osbourne: Black Rain

Nyheter • Publicerad 22 maj 2007
Bild: Scanpix
Bild: ScanpixFoto: 

HÅRDROCK

Ozzy Osbourne

Black Rain

(Epic/Sony BMG)

Han fyller 60 nästa år. Det är sex år sedan förra studioplattan. Efter otaliga säsonger med Osbournessåpan på tv är det nog många som glömt bort, eller ens vet, varför den gode Ozzy egentligen är känd. En konstig prick med skarp fru och märkliga barn.

Väl i studion råder det dock inget tvivel om Ozzys verkliga jag. Han är en stor sångare med något begränsad röst. En karaktärsstämma som han forfarande vet att göra det bästa av. Och när han återigen samarbetar med drivne gitarristen Zakk Wylde händer det saker.

Det går inte att ta miste på den hängivenhet gentemot den hårda rocken som fortfarande ryms i Ozzy. Att Zakk Wylde sedan fått till en rad starka riff hjälper givetvis upp det hela.

"Black Rain" är i mångt och mycket ett bra hårdrocksalbum. Inga direkta innovationer (men sedan när blev hårdrockare visionärer?). Däremot ett antal hörvärda alster. Titelspåret, Ozzy-deklarationen "I Don't Wanna Stop" och genomarbetade "The Almighty Dollar" sticker ut.

Christer Paulstrup

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.