Nyheter

Richard Swift: The Atlantic Ocean

Det finns en närhet till melodierna som för en stund får en att jämföra Richard Swift med en Elliott Smith på gott humör.
Nyheter • Publicerad 21 april 2009

Det som skiljer är väl främst att Swift förblir i den glada stämningen mest hela tiden medan Smith var en mästare på att vira in även de mest poppiga ögonblick i ett klädsamt vemod.

Richard Swift har annars jämförts med allt från Todd Rundgren till Randy Newman och Beach Boys. Sanningen ligger som så ofta någonstans mitt emellan. Och på gästlistan hittar vi Ryan Adams och Sean Lennon.

Swift håller linjen rak på detta femte album. Pianotonerna skuttar glatt och man anar en söndagsfika på en solig veranda. Där hade lättuggade nummer som "Ballad Of old what's his name" och "The atlantic ocean" garanterat smakat som bäst.

Christer Paulstrup
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.