Nyheter

Rufus Wainwright: Release The Stars

Nyheter • Publicerad 15 maj 2007
Rufus.
Rufus.Foto: 

POP

Rufus Wainwright

Release The Stars

(Geffen/Universal)

Kanadensarens vurm för Judy Garland, hon med " Over The Rainbow", tillika Liza Minellis mor, kommer i september manifesteras på en dvd där Rufus tolkar en berömd konsert från 1961. Garland är en gyllene ikon i många bögkretsar. Att Rufus låtit sig fascineras av hennes liv och artistiska gärning är fullt förståeligt, även om det kan sägas vara lika förutsägbart som homo-Sveriges melodifestivalfrossa.

I mitt huvud är det lätt att se den svärmiskt drömmande Rufus sitta och dingla med benen på toppen av den där regnbågen. Med pennan i hand och blicken i fjärran skriver han ner den ena romantiska pompösballaden efter den andra. Ingen kan som Rufus få ur sig så mycket smäktande känslor utan att helt gå förlorad i det teatrala. Materialet på detta femte album är inget undantag. Hans röst är som en öm vind av välvilja. Den smeker ditt öra som ett taktiless med silkesvantar. Behagligt för stunden. Men marängsvissmäktigt i längden.

Fast på Neil Tennant-producerade "Between My Legs" blir man inte mätt.

Christer Paulstrup

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.