Nyheter

Scarlett Johansson: Anywhere I Lay My Head

Skönheten tolkar odjuret. Skådespelerskan Scarlett Johansson ger sig i kast med Tom Waits. Och det skall sägas med en gång: Det här hade förmodligen aldrig recenserats om inte Scarlett varit den hon är.
Nyheter • Publicerad 20 maj 2008
Scarlett Johansson. Bild: Scanpix
Scarlett Johansson. Bild: ScanpixFoto: 

Hon tillför föga i sak. Visst har man vridit originalen lite lätt ur led. Inte strävat efter trogna tolkningar (hur "kul" hade inte det varit). Men hon är i sanning ingen intressant sångerska. Hur väl producenten David Andrew Sitek (TV On The Radio) än försöker maskera detta faktum går det inte att komma förbi den omständigheten.

Kan ändå gilla det storslagna anslaget i till exempel "Falling Down". Eller för den delen den sinnligt släpiga versionen av "Song For Jo". Men när Scarlett börjar halta sig igenom "No One Knows I'm Gone" i en obegripligt andefattig 80-talsmix, är de förmildrande omständigheterna få.

Christer Paulstrup
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.