Nyheter

Sheryl Crow: Detours

Arabiska duetten "Peace be upon us" är ett utmärkt exempel på Sheryl Crows finsnickarkänsla som gör americanapop av mellanösternvibbar utan att det känns konstlat eller tillrättalagt. Å andra hand gör hon en riktigt musikalisk bottenlandning med trallvänliga sommarlägerkampsången "Out of our heads" direktimporterad från schlagertyskland.
Nyheter • Publicerad 19 februari 2008
Sheryl Crow. Bild: Universal
Sheryl Crow. Bild: UniversalFoto: 

Sheryl Crow har en agenda. "Detours" är hennes uppgörelse med Irakkriget. "Out of our heads" uppmanar "Children of Abraham lay down your fears/swallow your tears/and look into your hearts".

Sheryl Crow har två agendor. Den amerikanska ockupationsmakten, och kärleksuppgörelser. Bäst blir det i "Now that you're gone". En sval, lite Fläskkvartettenstråkad, lunk som får det svåraste att verka så enkelt. Lägg till "Diamond Ring" och det blir snudd på omöjligt att inte tolka in en fet känga åt cykelproffset Armstrong.

Lisa Appelqvist

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.