Nyheter

Sparks: Exotic Creatures Of The Deep

Ibland tar det bara stopp. Sparks har en 37-årig karriär bakom sig. 1970-talet bjöd på en del höjdpunkter. "This Town Ain't Big Enough For The Both Of Us" bör alla höra.
Nyheter • Publicerad 20 maj 2008

Bröderna Ron och Russell Mael har alltid haft lust och förmåga att vrida till sin IQ-pop lite extra. Men vrider man en skruv när den fastnat går den till slut av. Så har skett nu. Visst fick bandet uppskattning så sent som 2002 för "Lil'Beethoven". Men "Exotic Creatures Of The Deep" är bara för mycket.

Bandets "sinne för humor" får en att förlåta ickekomiker som Özz Nûjen allt. Rons piano kompar Russells ljusa stämma på välbekant viss. Men det känns så sökt. Så gjort. Så ointressant. Och börjar man sen lyssna på texterna slår det interna larmet igång och du vill bara fly.

Christer Paulstrup
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.