Nyheter

Tappat en röst på vägen

Nyheter • Publicerad 6 maj 2005

Hip hop KKK

Prominent:

42 grams

(Royalty music/Playground)

För världen är kombinationen r'n'b/soul och hip hop självklar, men i Sverige är Prominent rätt ensamma på täppan. "42 grams" är ett verk som arbetas fram under drygt ett år och visst finns det spår av födsloångest på plattan. Föregångaren "Long time coming" var riktigt bra. "42 grams" bjuder inte på utveckling, utan låter mer som del två av debuten. Dessutom verkar Prominent, och speciellt Colossos, väldigt inspirerad av 50 Cent. Prominent har tappat en röst på vägen. Visserligen är Colossos den bättre rapparen, men lite av dynamiken mellan rösterna har gått förlorad med Pineros frånvaro.

Men Prominent gör fortfarande väldigt skön soul/hip hop. Castelos röst är ojämförbar. När han hamnar i gränslandet mellan Isaac Hayes och Barry White känns det som han kan gå långt. Colossos har jag alltid gillat. Tung och nästan skoningslös.

Roger Bing

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.