Nyheter

The Absents: The Absents

Sångaren och gitarristen Mattias Petersson utstöter märkliga läten. Rösten låter närmast artificiellt uppskruvad, som om han precis sörplat helium med Snurre Sprätt. Och musiken sen. Bygdens avigaste rock skulle jag tro – kreativt indiegnissel och Zappaism i ett.
Nyheter • Publicerad 6 maj 2008

The Absents har funnits ett tag. I olika sättningar. Nora Hedberg, vars soloskiva nyligen hyllades på denna plats, lirar gitarr. Bakom trummorna sitter Mia Friberg-Dahlgren, medan basen hanteras av Josef Möller. Tillsammans skapar kvartetten en i grunden kravlös, ändå krävande musik. Inget är självklart och allt kan hända.

Spår som "Do Ya" och "There's This Party" för tankarna till namn som Afghan Wigs och Make-Up - här finns en lust till sväng som trots kamouflerande gitarrövningar i massor inte går att ta miste på. Avslutande "Them Diamonds" rymmer verkligt delikata vändningar. Inte minst gitarrspelet övertygar.

Christer Paulstrup
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.