Nyheter

W.A.S.P.: Dominator

Nyheter • Publicerad 8 maj 2007
Jakob Dahlin hittar flera positiva överraskningar när Blackie Lawless och polarna levererar nytt material. Bild: Olof Abrahamsson
Jakob Dahlin hittar flera positiva överraskningar när Blackie Lawless och polarna levererar nytt material. Bild: Olof AbrahamssonFoto: 

HÅRDROCK

W.A.S.P.

Dominator

(SPD)

På "Dominator" är Blackie Lawless förbannad på den amerikanska regeringen och dess utrikespolitik. Lawless borde vara arg oftare, om det ger detta resultatet i skivstudion.

W.A.S.P. hade sin storhetstid på 80-talet, men bandet har lyckats förädla soundet så att det även passar 2007. Inledande "Mercy", samt "The Burning Man", med refränger som snabbt sätter sig, gitarrer som pumpar ut tunga men skönt gungande riff visar tydligt att det fortfarande finns mycket energi i bandet. Även låtar som annars skulle kunna falla platt som smöriga powerballader lyckas bandet ro i hamn. Kanske ett snällt betyg, men bortsett från att sången inte längre är lika aggressiv så innehåller denna skiva bara positiva överraskningar.

Jakob Dahlin

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.