Sölvesborg

36-åringen häktad

Den 36-årige man som misstänks för mordet på en 17-årig flicka i förra veckan häktades i dag. Han har i förhör erkänt att han dödat flickan men förnekar mord.
Sölvesborg • Publicerad 23 augusti 2010

Den 36-årige mannen häktades i eftermiddags för mordet på en 17-årig flicka från Sölvesborg förra veckan. Mannen är på sannolika skäl misstänkt för mord. Häktningsförhandlingen hölls bakom stängda dörrar.

Flickan hittades död i ett skogsparti utanför småländska Lindshammar efter en större polisinsats.

Men enligt åklagarens häktningsframställan är inte mordplatsen densamma som fyndplatsen.

Polisen vill dock inte kommentera saken. Mannens bil har tagits i beslag för teknisk undersökning. Även i mannens bostad görs en teknisk undersökning.

- Vi har mängder av material att gå igenom och tre läns polisstyrkor med tekniker av olika slag samarbetar här, säger Robert Loeffel till TT.

Bland annat kartläggs digitala spår, trafik via datorer med mera.

Enligt uppgifter i flera medier ska flickan ha kommit i kontakt med mannen när hon sökte modelljobb, som mannen hade förespeglat henne.

Polisen sökte efter flickan eftersom man fått indikationer från flera håll, bland annat från flickans föräldrar, om att hon kunde befinna sig i livsfara.

Signalerna från hennes mobiltelefon visade ungefär var hon befann sig, men när polisens hundpatruller hittade henne i det stora skogstäta sökområdet vid halv elva-tiden på torsdagskvällen var hon redan död.

Genom tekniska hjälpmedel hittades sedan även 36-åringen, som kunde gripas i en bil på en skogsväg utanför Gäddemåla, norr om Ekenässjön i Vetlanda kommun.

Enligt polisen tvingades man använda visst våld, men mannen kom inte till skada.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.