0–0 – en taktisk triumf för Glimåkra

Glimåkras defensiv gav nykomlingarna en poäng i derbyt mot Kristianstadtjejerna.
Sport • Publicerad 14 maj 2007
Varken Elin Bjerre eller någon annan i DFF Kristianstadstjejerna lyckades överlista Glimåkras defensiv. Matchen slutade 0– 0. Bilder: Bosse Nilsson
Varken Elin Bjerre eller någon annan i DFF Kristianstadstjejerna lyckades överlista Glimåkras defensiv. Matchen slutade 0– 0. Bilder: Bosse NilssonFoto: 

En taktisk triumf för tränaren Bertil Andersson.

– Vi kämpade bra och alla ska ha beröm för den hundraprocentiga insatsen. Vi ska vara nöjda med poängen, säger en belåten Bertil Andersson efter slutsignalen. Hemmalaget spelade smart och efter sina resurser. Det räckte till en poäng mot Kristianstadstjejerna och resultatet innebär samtidigt att nykomlingarnas förlustnolla är intakt efter fyra omgångar.

– Det känns som vi hänger med i serien än så länge. Men skillnaden är större än vad jag trodde.

Glimåkras spel var kanske så publikfriande men det var synnerligen effektivt mot ett individuellt skickligare DFF Kristianstad.

– Det är ett spelskickligt lag och vi fick spela därefter. Vi skulle framförallt täppa till på kanterna vilket lyckades. De fick söka andra vägar i deras uppspel, myser Glimåkratränaren.

Men trots stor fokus på att säkra bakåt hade hemmalaget en och annan skaplig chans innan paus. Närmast var den snabbe Frida Jeansson vars skott strök stolpens utsida. Annars var det Kristianstadstjejerna som stod för det konstruktiva.

Spelet etablerades ofta på Glimåkras planhalva men gästerna fick det tufft mot den nykomponerade defensiva mittfältsduon Erika Wennberg/Sara Rolandsson.

Den andra halvleken fortsatte i samma stil med den skillnaden att hemmalaget blev än mer sammansvetsat och defensiven mer kompakt. På tyskt manér fortsatte Kristianstadstjejerna att trumma på – men utan att komma någonvart.

Inhopparen Rebecka Kajrup var en frisk fläkt på sin kant men blev lite väl ensam emellanåt. Emma Unkuris chans i den första halvleken, skottet gick via målvakten över målramen, förblev matchens farligaste.

– Hade hon fått en halvmeter till så hade den kanske suttit, suckar tränaren Tony Kajrup.

– Vi krånglade till det och hade problem med den sista passningen. För många tillslag i vissa situationer gör att chanserna försvinner, analyserar Kajrup som passade på att berömma Glimåkra.

– De gör det bra, det blev trångt på mitten och vi kom inte igenom deras backlinje. 0– 0 innebar Kristianstadstjejernas första poängtapp denna säsong.

– Vi var medvetna om det skulle bli tufft men visst känns det som vi förlorade två poäng.

Madeleine Andersson, tillbaka från en långvarig skadesejour, hann göra en fullt godkänd insats som innermittfältare innan hon byttes ut i halvtid.

– Hennes form är uppåtstigande men har en bit kvar konditionsmässigt, avslutar Kristianstadstränaren.

Filip Lundstedt

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.