10 snabba med Jan Brink

Vad tar du med dig till OS?
Sport • Publicerad 28 juli 2008

- Det är inte mycket man får ta med sig, inte ens kalsongerna. Man får ju bara använda grejerna som SOK ger oss. Det blir fem-sex veckor i sån där husvagnssmoking. Min laptop tar jag förstås med mig så att jag kan kommunicera med de där hemma.

Sveriges största guldhopp?

- Jag hoppas på mina goda vänner Håkan Dahlby och Ida-Theres Nerell - och Stefan Holm.

Vem blir svensk fanbärare?

- Mitt tips är Stefan Holm. Om jag får frågan? Jo, men det skulle jag väl orka.

Höjdpunkter under OS, förutom dressyren?

- Friidrottstävlingarna, damfotbollen och så hoppas jag att vi i Hongkong kan göra något bra. Jag tror att det kan bli ett bra OS för svensk del.

Största idrottsminne?

- Det var när jag vann i Aachen 2005. Det var som att vinna Wimbledon eller Americas Cup. Det var otroligt och jag slog olympiska guldmedaljören. Det är något jag aldrig glömmer.

Favoritnummer?

- Jag hade allltid nummer fyra när jag spelade ishockey.

Hur skulle du beskriva dig själv?

- Otålig, envis och energisk. Det är väl tre grejer som man kan ha både med sig och mot sig.

Vem ser du upp till?

- Ärliga människor som står för vad de gör.

En politiker?

- Jag är inte speciellt intresserad av politik och jag vet inte om han var politiker eller vad han var men mitt namn är Martin Luther King.

Semesterparadis?

- Italien eller Brasilien. Det beror på lite om man vill ha beachen eller kultur och vin. Italien är ju kulturen och vinet och vill man ha sol så är norra Brasilien underbart.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.