15 kort i het match

I en tuff uppgörelse i norra fyran så hände smockan i luften när VMA IK delade på poängen med Helsingborgs AIS. 1-1 slutade matchen men det bestående minnet av matchen kommer att vara de 15 korten som eminente domaren, Marcus Jeppson, visade upp.
Sport • Publicerad 19 april 2014
Hajriz Sefkiji.
Hajriz Sefkiji.Foto: Foto: Tommy Svensson

VMA hemmadebuterade på långfredagen då man tog emot nykomlingen, Helsingborgs AIS.

Båda lagen hade en nolla i poängkolumnen efter första omgången av seriespelet och det märktes att det var en match mellan två lag som gärna ville ha någonting med sig ifrån denna drabbning på Ädlavallen i Vånga.

Skönspelet fick redan ifrån start stå till sidan för kamp och hårda närkamper där bortalagets rutinerade garde firade triumfer med en större tyngd.

Ofta så körde VMA fast i sin uppbyggnad då man inte hittade anfallsspelarna med sina passningar och man istället transporterade bollen över stora ytor.

Tyvärr för hemmalaget så slutade dessa transporter nästan varje gång med att en välväxt hemmaspelare stod i vägen.

Den mållösa första halvleken följdes upp av en lite mer händelserik andra akt.

Tidigt i den andra fick duktige mittfältaren Amaniel Maharena en bra chans efter en omställning, men målvakten avvärjde,

I den 60 minuten så bröts matchen målnolla då VMA:s dittills täta försvar gick bort sig och gästerna kunde ta ledningen genom Kim Grossman lite väl enkelt, sett ur VMA ögon.

Gästerna glädje varade i ganska exakt fem minuter innan kvitteringen föll på ett osannolikt sätt.

VMA fick frispark på mittplan som Johannes Mårtensson lyfte in i straffområdet.

Lyftet blev långt och kanske överraskade David Svalner i gästerna mål för han tappade in bollen i egen kasse tämligen ohotad.

VMA tackade och 1-1 var ett faktum.

Sista tio minuterna på matchen blev till att försvara sig för hemmalaget då Helsingborg flyttade fram sitt manskap ordentligt och jagade segermål.

Man skapade tre. fyra riktigt heta chanser och hade även en boll i stolpen, men i det läget så räddade målvakten Zana Rewar sitt VMA med flera bra räddningar.

På stopptid blev det gruffigt i en situation i VMA:s straffområde där stora delar av båda lagens spelare var inblandade i en ordentlig tuppfäktning så här lagom till påsk.

Utmärkte domaren hissade ett rött kort för vardera lag och därmed fick blott 16-årige målvakten Erik Lilja debutera för sitt VMA. Erik är även den som får vakta kassen nästa helg då VMA möter Västra Karup.

Tränare Ingmar Dahlman var belåten efter matchen.

- Skönt att vi får med en pinne i denna matchen så som det utvecklade sig, tyckte Ingmar.

- Vi har lite svårt med offensiven, men defensivt står vi bra och det är glädjande med tanke på att vi tränat väldigt mycket på att försvara oss på försäsongen.

- Offensivt så hoppas vi på att Andreas Lewitz snart är i startelvan, menar Ingmar Dahlman.

Maria Sällberg
Henric Ekewald
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.