Annons

18 spelare i storlaget coronasmittade

Hela 18 spelare i den argentinska fotbollsklubben Boca Juniors har testat positivt för coronaviruset, uppger storlaget.
Och det bara två veckor innan den tilltänkta återstarten av Copa Libertadores, den sydamerikanska motsvarigheten till Champions League.
Fotboll • Publicerad 3 september 2020
18 spelare i Boca Juniors har smittats med corona. Arkivbild.
18 spelare i Boca Juniors har smittats med corona. Arkivbild.Foto: Marcos Brindicci/AP/TT

I måndags ställde Boca Juniors in alla träningar, eftersom ett coronautbrott hade skett på träningsanläggningen 72 timmar tidigare. I ett uttalande säger klubben att tio av de smittade spelarna har milda symtom, och att övriga åtta inte har några symtom alls.

Den 17 september är det tänkt att Boca Juniors ska möta paraguyanska Libertad i Copa Libertadores. Om den matchen blir av är oklart.

Annons

– Det är väldigt svårt att spela under de här förutsättningarna, fotboll är ju en kontaktsport, säger Argentinas president Alberto Fernandez i en intervju med TN Television.

– Vi måste vara väldigt försiktiga. Det är ju ändå en pandemi.

Argentina är ett av de länder som har drabbats hårdast av corona i Sydamerika, med över 400 000 smittade och mer än 9 000 dödsfall.

Spelarna i Boca Juniors sitter nu i en så kallad isoleringsbubbla på träningsanläggningen, utan kontakt med omvärlden.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons