2001 har börjat bra för Åhus – fem nyförvärv klara

FOTBOLL Åhus HBK hade ett bedrövligt 2000. 2001 har börjat betydligt trevligare. Seger i Bladets och Alliansens innefotbollsturnering samtidigt som klubben har klart med fem nyförvärv.
Sport • Publicerad 12 januari 2001
Fredrik Andersson
Fredrik AnderssonFoto: 
Jörgen Johnsson
Jörgen JohnssonFoto: 
Jörgen Bengtsson
Jörgen BengtssonFoto: 

–Det är kanske inga kända eller spektakulära namn men det är spelare som vi tror kan lyfta klubben tillsammans med den övriga truppen, säger tränaren Kent Nilsson.

Efter ett katastrofalt 2000 tar klubben sikte på revansch. Och man gör det till största delen av egna produkter.

–Det är den väg klubben vill gå och då vill inte jag sätta mig på tvären, tvärtom. Det känns enbart inspirerande att få jobba med ett ungdomligt material, med spelare som brinner för fotboll och som är utvecklingsbara, säger Kent Nilsson.

Att många är ute efter revansch fick vi bevis för i innefotbollen. Åhus kämpade ner så väl KFF som IFK Hässleholm. Två rejäla skrällar.

–Det visar att vi kan spela jämnt med bra lag, och ger naturligtvis grabbarna självförtroende. Vilket dom kan behöva, ler Kent. Klubben har gjort klart med fem nyförvärv – åtminstone är man överens med spelarna.

Av Patric Nilsson 044-18 55 49
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.