Annons

40-åring sänkte Glimma

Sport • Publicerad 18 januari 2001

ISHOCKEY

Glimma Hockey hade inte en chans i bortamatchen mot Västerviks IK igår kväll.

Annons

VIK vann med 10–4 (3–0, 5–1, 2–3).Hemmalaget bestämde takten från första stund. Coachen Peter Ekroth hade dragit på sig matchtröjan och bidrog i hög grad till segern.

Peter, som snart ska fylla 40 år, gjorde två mål och passade till två.

Men den store matchvinnaren i Västervik var Jacob Sundell som blev fyramålsskytt.

Glimma kom aldrig in i matchen. Grova misstag i försvarspelet gjorde att Västervik kunde gå upp till en 6-0 ledning ferm minuter in i period nummer två.

Redan i första perioden drog Henrik Olsson på sig ett matchstraff. Det var för övrigt mycket grinigt i laget. Till tio tvåminutersutvisningar ska läggas en på fem minuter plus Henrik Olssons matchstraff.

Med en sådan statistik vinner man inga matcher. Glimma vann sista perioden med 3–2, men det berodde nog mest på att Peter Ekroth då klev av och ägnade sig åt coaching från båset.

Patric Johansson, Pär Persson och Rikard Nilsson var Glimmas klart bästa spelare den här gången. Målvakten Joakim Gylling gav upp efter en period och överlät spaden till Kristoffer Nilsson.

Kvällens läckraste mål gjorde Västerviks Jonas Helge. Han åkte sig fri och lirkade in pucken precis som Foppa gjorde i OS i Lillehammer, och som sedan blev frimärke.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons