Annons

56-åring leder US Open

GOLF Han är 56 år – men behövde bara 67 slag. Hale Irwin ryckte åt sig en tidig ledning under den första dagen av US Open. – Ålder är bara en siffra. Jag vet att jag är kapabel att spela så här, säger amerikanen som annars brukar hålla till på golfens veterantour.
Sport • Publicerad 15 juni 2001

Men det började inte bra för 56-åringen som vunnit US Open tre gånger i karriären, senast för elva år sedan.

På de två första hålen blev det två bogeys, och Irwin började fundera.

Annons

Över formen.

Över sin egen kapacitet.

– Jag tänkte – vad gör jag här egentligen, berättar Irwin på torsdagskvällen, svensk tid.

Men under resten av ronden visade Irwin klass. De två bogeyhålen följdes upp med två raka birdies, och när ronden var över hade amerikanen gått på 67 slag, tre under par. Ett imponerande resultat av golfstjärnan som 1990, vid 45 års ålder, blev den äldste genom tiderna att vinna just US Open. I år är han äldst i hela startfältet.

– Men åldern spelar ingen roll. Det måste man inse när man kliver upp på tee, säger Irwin.

Strax efter klockan 22 svensk tid hade en tredjedel av startfältet spelat färdigt den första ronden. Gabriel Hjertstedt var då bäste svensk, på par efter fem spelade hål.

Jesper Parnevik var ett slag över par och Mathias Grönberg tre över efter sex hål. Jarmo Sandelin gick ut tidigt och noterade 72 slag på ronden.

En svensk som hade anledning att vara besviken var Pierre Fulke, efter en svag 76-rond.

Från TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons