Adam nickade hem poängen

FOTBOLL BROMÖLLA Adam Persson gjorde ett hat-trick i bortamatchen mot Hvetlanda och var en av Ifö/Bromöllas tre målskyttar i Saxemara. Nu har 18-åringen också presenterat sig på hemmaplan.
Sport • Publicerad 26 maj 2003
Lovande talangen Adam Persson nickade hem segern till Bromölla. Vid det här tillfället hade dock Färjestadens målvakt kontroll på bollen.
Lovande talangen Adam Persson nickade hem segern till Bromölla. Vid det här tillfället hade dock Färjestadens målvakt kontroll på bollen.Foto: 

Och som han gjorde det!

Med två eleganta nickmål såg han till att Ifö/Bromölla IF kunde vända 0-1 till 2-1 inom loppet av tre minuter och bärga tre viktiga poäng mot Färjestaden!

– En förbaskat skön seger, som gör att vi nu hakar på toppstriden på allvar, konstaterade Adam Persson, och log med hela ansiktet.

Lika glad var förstås Bromölla-tränaren Jan-Owe Jansson, efter att ha gått segrande ur den här ”cupdrabbningen” vad beträffar fortsättningen på serien.

– Någon större publikmatch handlade det väl inte om. Men vi vann och det var det viktigaste, inflikade Jansson, och fortsatte:

– Vi har ett helt koppel unga matchvinnartyper i laget och i dag var det en av dem som visade framfötterna. Jättekul för Adam!

Till spelarkategorin matchvinnare i Ifö/Bromölla IF skulle Jan-Owe också kunnat ha lagt målvaktsresen Marcus Pettersson. Han räddade definitivt kvar hemmalaget i matchen, när Färjesstadsspelarna surrade och var aggressiva som bålgetingar framför Bromöllamålet i den första halvleken.

Det var nämligen ölänningarna som inledde starkast - inte minst med snabba omställningar och kontringar som ställde till bekymmer för Bromöllaförsvaret.

– Vi hade uppenbara problem att fånga upp deras snabba forwards - de kom ju som skjutna ur kanoner, inte minst i den första halvleken, konstaterade Jan-Owe Jansson.

Bromölla hade dessutom svårt att få igång sitt eget spel. Mycket på grund av att man - i stället för att spela genom sitt mittfält - spelade långa bollar över detsamma.

Ett par kvalificerade målchanser vaskades dock fram före pausfikan. Och vid båda tillfällena var det Adam Persson som var nära att näta.

Men det var alltså Färjestaden som hade tagit spelkommandot och ledningsmålet kom därför också följdriktigt tio minuter före pausen. Upprinnelsen var ett av många kontringsanfall, där bollen till slut hamnade hos Tobias Ramstedt i straffområdet. Med sträckt vänstervrist klippte han sedan in bollen i nättaket och 1-0 till gästerna var ett faktum.

I den andra halvleken handlade det mycket om ett ställningskrig på mittplan, där lagen till stora delar tog ut varandra. Inget, absolut inget, hände då i chansväg! Inte förrän 20 minuter in på halvleken, då Färjestaden var en hårsmån från att punktera matchen - två gånger om på en halv minut!

Så långt - 70 minuter - hade det varit Färjestads match.

Då inleddes Adam Persson-show. Han berättar själv om sina två eleganta nickmål:

1-1 (71)

– Martin Eriksson klackade elegant till Marc Wallgren, som lyfte in bollen i en båge mot straffpunkten. Deras back missbedömde läget och jag såg att målvakten var långt ute. Det var bara att spänsta upp och sätta skallen på bollen.

2-1 (74)

– Nästan en kopia av kvitteringsmålet, bara med den skillnaden att den här gången var det Martin Eriksson som lyrade in bollen.

Adams två mål kom att ändra matchbilden radikalt och fyllde hemmaspelarna med självförtroende. Bromöllas speldominans blev total under resten av matchen.

– Med lite mer tur och skärpa i de avgörande ögonblicken, hade vi kunnat göra ytterligare ett par mål, menade Jan-Owe Jansson.

– Men det kvittar om vi vinner med 2-1 eller 4-1. Det viktigaste var de tre poängen, som gör att vi nu har kontakt med topplagen...

Matchfakta

Ifö/Bromölla IF-Färjestadens GOIF 2-1(0-1)

Målen:0-1(35) Tobias Ramstedt, 1-1(71)Adam Persson, 2-1(74) Adam Persson.

Domare:Anders Thomsson, Ronneby.

Publik:172.

Av Mats Svensson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.