Annons

Agusi tog NM-brons

n BROTTNING BK Ores Tefik Agusi tog sitt andra brons på kort tid i nordiska mästerskap i brottning. Först blev det medalj i norska Kristiansund i ungdoms-NM, i lördags knep en blixtinkallad Tefik en mycket hedrande bronspeng i junior-NM i Vellinge.
Sport • Publicerad 19 juni 2001

– Jag måste vara mycket nöjd eftersom jag var illa ute i mina segermatcher, säger Tefik, som haft en enastående säsong och nu siktar in sig på Summer Games i Stockholm.

Tefik (bilden), som blir junior först vid årsskiftet, berättar om sina matcher:

Annons

– Jag förlorade de båda första matcherna på tekniskt fall, först mot silvermedaljen Stig Andre Berge, Norge efter tre minuter och sen mot guldmedaljören Anders Nyblom, Danmark efter 4,5 minuter.

– I tredje matchen mot Anders Trogstad. Norge låg jag under med 0–8 när jag fick in ett nacksving och vann på fall.

– Matchen mot Argo Laev, Estland om tredje/fjärde pris blev händelserik men jag vann med nöd och näppe. Jag hade två rullningar, tre arm- och huvudkopplingar, höftsving och nacksving och ledde när jag hamnade i svår brygga i nacksvingskoppling när det var en minut kvar. Poängen var då 17–14 till mig och motståndaren gjorde allt för att få fall men jag orkade stå tiden ut och vann på poäng. Tränaren Peter Carlsson var imponerad över Tefiks fina matcher.

– Tefik gick mycket bra men för Tyringes Fredrik Blom, som gjorde sitt sista mästerskap som junior, gick det inte riktigt vägen. Fredrik slog en estländare med 4–2 men förlorade sedan mot två finländare. Först mot Matti Kettunen med 2–5 och sen mot Jani Hapamäki i match om tredje plats med 2–4 och kom fyra. Blom har tidigare två silver.

Sverige tog guld genom Jacob Cedergren, Klippan i 85 kg och Ilir Latifi, Malmö Tigers i 97 kg, silver genom Kim Björne, Daniel Gustavsson, Jim Pettersson, Eslöv, Theodoros Tounosidis och Tomas Örberg, Eslöv.

Finland vann nationskampen med 28–27.

– Egentligen fel, Sverige skulle vunnit men domarna slarvade med protokollen i Örbergs match mot mästaren, säger Peter Carlsson.n

Av Bertil Åkesson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons