Ahlm står över kvalet till OS

Sverige får klara sig utan storstjärnan Marcus Ahlm i det kommande OS-kvalet. Den ömmande ryggen sätter stopp för allt spel den närmaste tiden.
Sport • Publicerad 20 maj 2008
BILD: SCANPIX
BILD: SCANPIXFoto: 

Mittsexan som i år vann både ligan och cupen med THW Kiel är förstås ett stort avbräck för den svenska kvaltruppen. Ahlm var dessutom tongivande i den Champions League-final som ju Kiel förlorade mot Jonas Källmans Ciudad Real.

- Trist att vi gjorde en så dålig match, men vi kunde vinna ligan direkt på onsdagen efter matchen, så det hjälpte ju stämningen lite, säger Marcus Ahlm när Kristianstadsbladet når honom via telefon från Tyskland.

Men efter den framgångsrika säsongen står det alltså klart att det inte blir något OS-kval för Ahlm.

- Ryggen är dålig, det har blivit värre och värre ju längre tiden gått här på slutet så det ser inte ut att bli något kval.

Är det definitivt?

- Ja, det kan man väl säga. Det finns ingenting som talar för att det blir något. Det är bara vila som hjälper mot den här skadan, säger Ahlm. 2007 vann klubblaget Kiel allt som gick att vinna - fem titlar av fem möjliga. Efter det snöpliga nederlaget i årets Champions League-final är det alltså bara vila som gäller för mittsexan med rötterna i Kristianstad.

Sveriges OS-kvalchanser minskar naturligtvis utan Marcus Ahlm, men även om Sverige klarar kvalet är Ahlms medverkan högst osäker.

- Jag har inte alls tänkt så långt i det här läget. Efter OS går man ju direkt på säsongen och är jag inte frisk då får jag gå ett helt år till så här och det funkar inte, säger Ahlm som ändå är optimistisk inför framtiden med landslaget.

- Ser man till EM så var det ett stort fall framåt. En femteplats i EM är helt okej, säger han.

Robin Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.