Annons

Åhus kvar på kvalplatsen

FOTBOLL Åhus HBK på kvalplats i fotbollstrean – trots fyra matcher i rak följd utan förlust. 2–2 (1–1) mot tabelltvåan Kulladal var tveklöst en framgång för Kent Nilssons pågar. Fotbollsmässigt vill säga. Men poängmässigt var det ännu en svår motgång för badortslaget.
Sport • Publicerad 5 juni 2001

Att vinna är inte allt, det är det enda med dagens poängsystem.

Åhus hade självfallet också siktet inställt på en trepoängare mot Staffan Thapper-tränade Kulladal. Och vägen mot seger låg öppen, när Mattias Fridolf behärskat rullade in 2–1 i 64:e minuten.

Annons

Men i samma ögonblick som den diminutive Ayhan Garip kvitterade till 2–2 med en urläcker 40-meterslobb, tvingades hemmagrabbarna sänka siktet och snarare ställa in det på oavgjort än på seger. För sista tio tappade Åhus greppet om matchen, orkade inte fullfölja.

– Klart man är besviken när man inte vinner, vi ledde ju med 2–1 och hade ett visst spelövertag. Men samtidigt får man vara nöjd med en poäng med tanke på deras starka spurt, konstaterade tränaren Kent Nilsson.

Åhus kunde inte alls upprepa spelet från andra halvlek mot Tomelilla.

Christian Sigfridsson, som då tycktes vara överallt, försvann nu mer eller mindre i anonymiteten. Och Andreas Lewitz, som nästan skrämde slag på Tomelillaförsvaret med sina tjurrusningar, var helt osynlig – fram till sju minuter före slutet, då han äntligen fick dra av sig överdragskläderna.

Många ville efteråt hänga målvakten Jörgen Bengtsson för den missade trepoängaren.

Men Kent Nilsson tog sin målvakt i försvar.

– Det var två svåra situationer, två mardrömssituationer för en målvakter.

OK, han stod kanske lite långt fram på deras 1–1-mål. Men lobbmålet tycker jag inte är så mycket att säga om, det är sånt som händer i dagens fotboll. Och det är ju större målvakter än Jörgen som blivit överlobbade.

Genomgående bäst nu: Johan Schrewelius. ”Ripa” som inte bara låg bakom Mattias Fridolfs 2–1-mål utan också var en ständig källa till oro för det erkänt svårforcerade Kulladalsförsvaret (fem insläppta på sju matcher).

Av Leif Westerhede
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons