Åhus SS missnöjda med skötseln av Kantarellbadet

Läktaren vid Kantarellbadet ska rivas. Det gillar inte Åhus Simsällskap. "Det känns för jäkligt, rent ut sagt", säger simsällskapets ordförande Tord Nilsson.
Sport • Publicerad 17 maj 2008

Redan i höstas togs beslutet att läktaren skulle rivas.

Flygfältsbyrån gjorde då en besiktning av läktaren och tog beslutet att den inte höll måttet.

– Det är väl sin sak då, men vi har ju haft jättestor nytta av läktaren. Den 14 juni arrangerar vi Ålasimmet och under alla andra år har läktaren nästan varit fullproppad under den tävlingen.

Läktaren är riven. Vad vill ni ha i stället?

– Det ultimata hade förstås varit en ny läktare, det är vår önskan. Men om det skulle bli för dyrt kan jag tänka mig att ersätta den nuvarande läktaren med en gräskulle, som kan användas både av simmare och åskådare under tävling och av solande gäster under sommaren.

Tord Nilsson är även orolig över Åhus Simsällskaps reklamplatser vid Kantarellbadet.

– När läktaren är försvunnen har vi problem att sätta upp våra sponsor- och reklamskyltar. Palle Cartbo på Tivolibadet har sagt att vi ska ha ett möte i frågan, men jag har inte hört något från honom, säger Nilsson, som är starkt kritisk till kommunens sätt att sköta friluftsbaden i regionen.

– Underhållet av omklädningsrum är under all kritik. På Kantarellbadet har det nog inte lagts en färgklick de senaste 10-15 åren. Palle Cartbo, som driver Tivolibadet och ansvarar för själva verksamheten på Kantarellbadet, för en dialog med C4 Arbetsmarknad och C4 Teknik om de berörda frågorna och han säger så här om Nilssons kritik:

– Att läktaren rivs är inte så mycket att säga om, den höll inte och skulle någon skadat sig på grund av den hade de inte blivit roligt för oss. Nu diskuterar vi vad vi ska göra med ytan som blir kvar.

– I dagsläget lutar det åt att vi lägger plattor och sätter bord och stolar som gäster och tävlande kan använda.

Är möblerna på plats i sommar?

– Det kan jag inte lova. Vi har några betongblock som blir kvar efter läktaren och måste vi in med grävmaskin för att få bort dom så kommer vi nog att vänta till efter sommaren med att göra klart ytan.

Åhus Simsällskap vill ha en ny läktare. Har det varit aktuellt?

– Nej, och det är ju en ekonomisk fråga som kommunen styr över.

Tord Nilsson efterlyser en gräskulle som andrahands-alternativ.

– Det är inte heller aktuellt, inte i år i alla fall. Då måste vi in med en massa sand och jord och det får i så fall bli en fråga för framtiden.

Simsällskapets reklamskyltar?

– Där har jag sagt att vi ska träffas och se över det. De skyltar de har som är under pågående avtal ska vi i alla fall se till att de får upp, säger Palle Cartbo.

Till sist. Vad säger du om kritiken angående underhållen av friluftsbaden?

– Kommunen ligger en viss summa varje år och sen är det en prioriteringsfråga. I år ligger fokus på Degebergas friluftsbad för där är standarden sämst. Sen har Huaröd fått varmvatten i duscharna för inte så längesen och det måste ju vara viktigare än att fräscha upp ett omklädningsrum.

Marcus Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.