Åhus var hetast i derbyt

Åhus Handboll tar upp jakten på Mörrum. 31–23 mot Näsby innebär att Åhus nu är med i striden om seriesegern på allvar.
Sport • Publicerad 18 januari 2003
Fullsatt i Sånnahallen och publiken fick valuta för pengarna.
Fullsatt i Sånnahallen och publiken fick valuta för pengarna.Foto: 
Joakim Knutsson var svårstoppad i derbyt mot Näsby. ”Kimse” gjorde nio mål och såg till att Åhus vann med 31–23. BILDER: BOSSE NILSSON
Joakim Knutsson var svårstoppad i derbyt mot Näsby. ”Kimse” gjorde nio mål och såg till att Åhus vann med 31–23. BILDER: BOSSE NILSSONFoto: 

– En skön seger. Jag tycker grabbarna visade prov på en härlig inställning, säger Åhustränaren Lennarth Ebbinge. Det var inte bara ett derby, det var också en toppmatch i division III. Det skulle avgöras vilket lag som tog upp kampen med Mörrum om seriesegern. 600 åskådare – absolut fullsatt i Sånnahallen – fick se en match det svängde om. Länge var det en kamp mellan Åhus och Stefan Swath. Näsbymålvakten storspelade och var den som höll kvar gästerna i matchen. I början av andra halvlek fick han hjälp av utespelarna – framför allt då av mittsexan Djordje Ilic och veteranen Thomas ”Mumma” Mårtensson. Ilic gjorde 20–22 och 21–22 – och ett underläge på sju bollar (12–19) var inhämtat. Hemmalaget var rejält skakat. – Jag var tvungen att ta en time–out. Grabbarna spelade på tok för individuellt. Modern handboll går ut på att 80 procent av avsluten ska komma efter kollektivt spel, och som tur var lyckades vi styra upp spelet på nytt, säger Lennarth Ebbinge. Fem raka mål tog Åhus ur krisen – och sista sju–åtta minuterna handlade om en ren transportsträcka. Åhus Handboll saknar en ledare. En spelmotor som bäddar för skyttarna – eller som håller i de kombinationer som ska köras. Martin Karlsson och Jonas Holm alternerade i rollen, men ingen av dom hade någon större kväll. – Men jag tycker vi är på gång, det tar tid att lära känna varandra. Grabbarna ska ha en stor eloge för att de visade stort hjärta. Och sen måste jag naturligtvis ge ”Kimse” extra beröm, säger ”Ebba”. Joakim Knutsson blev hemmalagets bäste målskytt med nio mål. Bra var också målvakten Jonas Nyström. Nu är Åhus med och fightas om seriesegern. Näsby får en chans till: Mörrum hemma om en dryg vecka. – Vinner vi den är det tight i toppen, och det är inte omöjligt, säger Pelle Larsson som fick förklara varför han vilade Thomas ”Mumma” Mårtensson i första halvlek. – Han har legat nerbäddad hela veckan och blev helt slut under uppvärmningen. Du vet 40 år... då får man vara rädd om hjärtat. Patric Nilsson Matchfakta Åhus Handboll–Näsby 31–23 (17–12) Åhus:Joakim Knutsson 9 (2), Stanley Cederberg 6, Johan Persson 3, Christian Olsson 3, Martin Karlsson 3, Jon Svensson 2, Jonas Holm 2, Niklas Holm. Näsby:Djordje Ilic 9, Stefan Holst 5, Roger Bondesson 3, Martin Bergvall 3, Tomas Mårtensson 2, Tommy Ballasz. Domare:Christer Lindgren, Kristianstad och Rolf Ottosson, Fjälkinge. Felfria, och såg ut att ha lika roligt som publiken. Publik:Fullsatt 600 åskådare. Handboll på fredagar är stort i Åhus.

HANDBOLL ÅHUS
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.