AIK anmäler polisen för Mjällbyinsats

Sport • Publicerad 27 maj 2005

AIK Fotboll AB anmäler Malmöpolisen till justitieombudsmannen efter en incident i samband med bortamatchen mot Mjällby i söndags.

Enligt anmälarna attackerade poliserna – som kallats in från Malmö på grund av äggkastning i en matvarubutik tidigare under dagen – helt oprovocerat en mängd AIK-supportrar vid insläppet till Strandvallen och utdelade en hel del batongslag.

– Det är helt oacceptabelt att gå in där ingenting sker och vi har inte fått någon förklaring alls av Malmöpolisen, därför känns det viktigt att någon oberoende part kan undersöka detta och fastslå vad som är rätt och fel, säger Johan Wibäck, ansvarig för supporterfrågor i AIK Fotboll . (TT)

Bakom anmälan – som ännu inte formellt är inlämnad – står även Henrik Koch, säkerhetschef i AIK, samt styrelseledamoten Cecilia Giertta. (TT)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.