Annons

”Alaska-före” – då vann Nosaby

FOTBOLL NOSABY. Regn, chansartad fotboll och en plan som såg ut som en leråker. Ett före som gjort för Sven ”Alaska” Andersson. – Blött underlag passar mig bra, sa ”Alaska” efter sina två mål och en assist när Nosaby slog Osby med 3–1.
Sport • Publicerad 24 september 2001

När domaren blåste igång matchen började det ösregna och först efter en kvart kunde publiken fälla ner paraplyerna.

Störtskuren gjorde att fotbollsplanen mer såg ut som en leråker än en fotbollsplan. Och naturligtvis blev spelet lidande.

Annons

– Det var jäkligt svårspelat. Ibland var det svårt att bara springa rakt fram. Jag trodde faktiskt inte på spel när jag såg planen, förklarade Sven ”Alaska” Andersson. Men inom sig myste ”Alaska” lite. Hans spelstil passar när det är blött och spelet blir chansartat. När det är riv och slit och ofta ett tillslag som gäller.

Båda hans mål kom efter ett tillslag på bollen.

1–0 (25:e minuten): Anders ”Nilla” Nilsson slog en perfekt hörna och mitt i straffområdet stod ”Alaska” placerad och nickade in bollen.

– Precis innan hade jag ett liknande läge på en hörna, men var ett steg för långt framme. Så ”Nilla” sa till mig att stanna längre bak, berättade ”Alaska”.

2–1 (62:e minuten): ”Nilla” skickade in bollen från högerkanten och ”Alaska” fick foten på bollen och styrde in.

Efter 75 minuter linkade en trött ”Alaska” av planen.

– Usch vad jag var sliten. Jag är inte ung längre, säger 37-åringen. Nosabys tränare Janne Pettersson var nöjd med segern och att klubben fortfarande är med i jakten på en kvalplats till trean.

– Stabilt, vi stod upp bra. Vi kämpade på och fick utdelning till slut. Samtliga gjorde en bra match med ett extra plus till Pelle Tillström.

Av Fredrik Björnsson 044-18 55 14
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons